miercuri, 5 martie 2014

Bărbații


În ultima perioadă dau des peste cărți sau articole ce descriu femeia. Stau față în față cu diverse opinii, cu unele sunt totalmente de acord, iar altele mi se par absurde, totuși, am decis să scriu astăzi și cîte ceva despre bărbați.
  Sinceră să fiu, nu pot afirma că cunosc bărbații, însă persistă la ei unele fapte, ce mă impun uneori să cred că adevăratul bărbat e pe cale de dispariție.
  Presupun că orice femeie va fi de acord cu ideea că barbații sunt niște copilași cu o înfățisare mai brutală, care nu acceptă în ruptul capului critica, adoră să fie lăudați, și își apără cum pot propria libertate.
  Ei bine, pe lîngă toate acestea, unii bărbați  sunt niște lași înăscuți, pardon, Lași.  Am ajuns la această concluzie după ce am fost martoră la un fel de demonstrație a acestei lașități, și mă durea sufletul, căci pentru mine doar însuși lexemul "bărbat" îmi amintea despre demnitate, cîndva... cîndva demult. Pot enumera o listă întreagă a trăsăturilor ce definesc pe unii bărbați drept niște lași: mint, nu își țin cuvîntul, sunt infideli, cred că doar ei au dreptate, dau dovada de agresiune la auzul unei critici, folosesc femeia ce il iubeste, etc., etc.
  Dar,... mereu persistă un dar, și vreau cît mai repede să îl utilizez în cazul de față, din motiv că Lașii nu merită să le dedici multe cuvinte, inclusiv și timp, iar despre barbații adevărați chiar vreau să vorbesc.   Întradevăr în acestă lume există și barbat fără cusur ( să presupunem că mai închidem cîte un ochi la micile neajunsuri), privirea căruia te înebunește instantaneu, iar modul de a se comporta, și modul în care tratează o femeie, merită toată admirația femenină.
  Este un bărbat care cunoaște bine ce dorește de la viață, de la o femeie.. Un bărbat ce nu își permite să neglijeze cuvîntul pe care la rostit, barbat lipsit de fățărnicie și dispreț. Un adevărat ocrotitor al genului femenin și al copiilor (căci îndrăgește copiii la nebunie). Este un bărbat căruia nu îi e rușine să  scoată la iveală faptul că poate fi și slab în momentele critice, care nu pleacă în sine, dar își găsește liniștea în brațele femeiei ce îl iubește, stimează, încurajează... el cunoaște să prețuiască această femeie, cunoaște cum e să o iubești, cum e să o stimezi.
  Consider că multe dintre noi, femeile, au fost înebunite de un bărbat anumit, unele de unul dintre Lași, altele de unul dintre puținii bărbați adevărați, și, din păcate, multele dintre noi am ajuns într-un anumit moment față în față cu crudul adevăr: că bărbatul nostru este un Laș. Care e motivul acestei orbiri? Simplu. Iubirea îi conferă femeiei iluzia că bărbatul ei se amplasează în fruntea topului. Întratît e de puternică această iluzie femenină, încît însuși bărbații încep să creada în ea.

Un comentariu:

  1. Sa-mi ierti eventualul limbajul licentios. Stii din ce rezulta "marea problema" a lasitatii barbatului ? Explic cu o simpla axioma din economie :Este cerere este si oferta! P*zdificarea barbatului a fost catalizata de femeie.Nu iti fa iluzii ca barbatii sunt niste "mase solide" de principii si orgoliu , si nu se ajusteaza conform dorintei sexului opus.Crede -ma ,nu mai putin vreau sa le intre doamnelor in toane.Priveste mai atent lucrurile din "socium" , femeia acum e pictorul iar barbatul portretul.Sa-ti condamni "propria opera" ca nu s-a primit de la sine , inseamna sa te inseli constient.
    Barbatul are nevoie de incredere pentru a nu fi las , iar femeia este capabila sa i-o insufle ,macar si iluzoriu, prin metode sentimentaliste, caci de atlfel se obtine ceea ce blamezi tu in postarea ta.
    Stii care-s barbatii adevarati ? Restul ce ramane din cei convertiti in metro- si homosxuali.

    RăspundețiȘtergere